blog

Het belang van een goede mentor

Geen categorie

Het belang van een goede mentor

Het jaar 2009, we waren met de wetenschap van nu, net begonnen aan een nieuwe wereldwijde crisis. Destijds, 23 jaar, had ik net mijn laatste vak afgerond aan de Universiteit van Twente voor de master Business Administration (Bedrijfskunde).

Met de ambitie om mijn afstudeeronderzoek bij een internationaal vastgoedadviesbedrijf in het buitenland uit te voeren, begon ik wereldwijd met brief en cv te solliciteren voor een passende afstudeerplek. Via de ´People Finder´ zoekfunctie op de websites van de grote vijf internationale vastgoedadviseurs begon ik willekeurig de top tien belangrijkste ´functietitels´ van deze bedrijven te benaderen. Van Hong Kong, Singapore en Japan tot San Francisco, Chicago en New York. Vele telefoontjes, mails en afwijzingen op basis van vaak een ´global hiring freeze´ argument later, werd ik benaderd door een global head of HR in de VS met de vraag of ik alsjeblieft wilde stoppen met het ´lastig vallen´ van haar mensen. Zij had vanuit meerdere hoeken van haar bedrijf mijn brief en cv doorgestuurd gekregen. Precies in diezelfde week ontving ik een positieve reactie van iemand binnen datzelfde bedrijf, een ´vice chairman´ met meer dan 30 jaar vastgoedervaring in Washington D.C. Een man die tijdens zijn carrière elke denkbare ´achievement award´ in Amerika heeft gewonnen en voor mij een voorbeeld is van de vaak genoemde ´American Dream´. In een jaar tijd heeft hij mij de kneepjes van het vak geleerd, meegenomen naar bijna elke afspraak in zijn agenda en heeft hij mij in de gelegenheid gesteld mijn masterscriptie en daarmee opleiding succesvol af te ronden. Naar mijn mening is het hebben van een goede mentor, of beter nog meerdere mentoren, tijdens je carrière van essentieel belang. Het helpt jezelf en anderen om succesvol te zijn en het maximale uit je loopbaan te halen. Een mentor fungeert als klankbord bij het nemen van belangrijke besluiten en kan je vaak breder en beter adviseren dan directe collega´s, familie of vrienden. Het gezegde ´de aanhouder wint´ heeft het avontuur voor mij mogelijk gemaakt en heeft uiteindelijk geresulteerd in een fantastisch mentorschap en levenslange vriendschap. Mijn mentor is voor mij een inspirator. Ik hoop dan ook van harte dat mijn persoonlijke ervaring in deze blog ook u inspireert en aanspoort om zelf een mentorrol te vervullen voor iemand uit uw omgeving. Bij Fresh ontwikkelen wij momenteel een actief mentorprogramma waarbinnen leden mentor worden voor Fresh Students. Ik juich dergelijke initiatieven van harte toe en neem er zelf actief aan deel. Ik zie de toegevoegde waarde van actief mentorschap, u hopelijk ook.

 

Roel de Both

Real estate consultant Cushman & Wakefield 

De Both is genomineerd voor de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2016. De finale is op 9 juni op de Provada. > Breng hier uw stem uit    

Reageer op dit artikel