blog

Gefeliciteerd!

Geen categorie

Gefeliciteerd!

De gelukwensen zijn deze maand niet van de lucht. Allereerst onze hartelijke felicitaties voor DTZ Zadelhoff, dat na een teleurstellende uitkomst van het aangekondigde fusieproces met collega-adviesbedrijf Cushman & Wakefield, nog steeds de onbedreigde nummer 1 is in ons jaarlijkse marktaandelenoverzicht van vastgoedadviseurs. CBRE staat net als vorig jaar op nummer 2, chapeau!

Wat mij opvalt is de onverwacht lage plaats van JLL, die duikelt van een derde naar een vijfde plaats. Dat verschil is eigenlijk te groot om volledig te wijten aan een kleiner aandeel in de bemiddeling in de kantorenmarkt. Het zou kunnen zijn dat deze adviseur niet al zijn successen heeft gemeld aan Vastgoedmarkt Research, de database waarop de ranglijsten zijn gebaseerd. Databases zijn hot, zo leest u elders in deze editie.

Op de dag van het verschijnen van dit nummer zal ik drie van de vijf jonge talenten tijdens ons Trendscongres kunnen feliciteren met hun plaats in de finale van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award. Zij zijn op basis van hun blogs, schudden aan hun netwerk en debatteerkunsten door onze congresbezoekers – topbeslissers uit de Nederlandse vastgoedsector – doorgestuurd naar de tweede en laatste ronde die wordt gehouden tijdens de vastgoedbeurs Provada begin juni.

Gelukwensen zijn ook op z’n plaats voor de winnaar van de titel Vastgoedman van het Jaar 2016, die tijdens het congres wordt bekend gemaakt. De profielen van de vijf genomineerden vindt u elders in deze editie. Anders dan in voorgaande jaren geen schilderij – dat bij navraag bij oud-winnaars veelal een plekje op de vloer in de werkkamer had gekregen – maar een wisselbeker waarin de naam van de winnaar wordt gegraveerd. En een permanent aandenken, natuurlijk.

Het Trendscongres staat – net als deze krant – in het teken van de Kracht van de Stad. Dat is immers de plek waar de komende jaren de grote successen in het vastgoed worden gevierd. Die worden veroorzaakt door de krachtige trek naar de stad die nu gaande is. Peter Savelberg houdt tijdens ons congres een pleidooi voor zijn TristateCity, de driedubbele stedenring die over de kaarten van Nederland, België en Duitsland kan worden getekend. Ceo van WDP Joost Uwents vertelt over zijn uitbreidingsplannen binnen dit dichtbevolkte gebied en zijn visie op de zogeheten last mile.

De oplettende lezer ontdekt in dit nummer een nieuwe rubriek met de naam ‘Man van de Maand’. Mocht er een keer een vastgoedvrouw in de schijnwerpers staan, dan wordt het logo direct veranderd in Vrouw van de Maand. Maar de eerste Man van de Maand kan natuurlijk niemand anders zijn dan topman Lesley Bamberger van de Kroonenberg Groep. Aanleiding is de grand opening van het vernieuwde winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam Buitenveldert. Lesley, van harte!

Reageer op dit artikel