blog

Dominantie van mannen in vastgoed voorbij

Geen categorie

Dominantie van mannen in vastgoed voorbij

67 procent van de finalisten voor de Vastgoedmarkt/Yardi Young Talent Award is een vrouw. Is dit een afspiegeling van de huidige vastgoedwereld? Voor zover ik weet niet. Onze sector wordt van oudsher gedomineerd door mannen, maar hier gaat de komende jaren verandering in komen. In die zin is de verdeling van genomineerden misschien wel een afspiegeling van hoe de sector er over enkele jaren voor staat.

Waarom de rol van vrouwen in het vastgoed steeds belangrijker wordt? Alleen al omdat er steeds meer vrouwen studeren en er in het hoger onderwijs meer vrouwen dan mannen zijn die een diploma halen. In de vastgoedsector speelt daarnaast de professionaliseringsslag van de afgelopen en komende jaren een belangrijke rol. De groeiende transparantie zorgt ervoor dat ‘kennis’ steeds meer in systemen opgeslagen wordt en de ‘menselijke’ component – en dan vooral het belang van samenwerken – van steeds groter belang is. En wie zijn er meer gericht op samenwerking dan op competitie? En wie hebben meer empathisch vermogen? Inderdaad….

Vaak hebben vrouwen meer verbindingskracht, zij zijn in staat steeds andere competenties aan elkaar te knopen en daarmee de beste toegevoegde waarde te leveren. Samenwerking, inlevingsvermogen en integer handelen zijn de kernwoorden voor de toekomst. Hoewel niet alleen vrouwen over deze competenties beschikken, zal het aandeel vrouwen in het (commercieel) vastgoed zeker gaan toenemen. Daar ben ik van overtuigd. En natuurlijk blijft er plek genoeg over voor de mannen, maar de dominantie van mannen heeft echt zijn langste tijd gehad.

 

Roel W. de Both

Real Estate Consultant Cushman & Wakefield

 > Breng hier uw stem uit    

Stemmen voor de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award kan op: https://nl.surveymonkey.com/r/vastgoedyoungtalentaward

 

Reageer op dit artikel