blog

Het nieuws van Robert Kohsiek

Geen categorie

Het nieuws van Robert Kohsiek

Deze week stonden er in de nieuwsbrief van Vastgoedmarkt een aantal eigenaardige berichten over de waarde van woningen. Het nieuws dat in Londen de vraagprijzen van woningen gemiddeld boven EUR 700.000 euro liggen doet bijna gewoon aan maar het bericht over de hoogste prijs per m2 voor een woning in Duitsland vond ik wel verrassend.

De hoogste prijs bedraagt EUR 73.300 en die wordt niet betaald in München, Hamburg of Berlijn maar op het eiland Sylt. Als fervent bezoeker van het waddengebied weet ik wel dat de vakantiehuisjes niet goedkoop zijn maar dit bericht deed mij wel versteld staan.

Net als het bericht dat stadions een positieve uitwerking hebben op de waardering van woningen. Moet ik toch nog eens gaan kijken naar het grote braakliggende grasveld naast de ArenA. Daar kunnen toch heel wat woningen op. In dit perspectief viel het bericht over de beperkte huurprijsstijging in de gereguleerde sector mij andersom op maar dat is wel weer goed nieuws voor de betaalbaarheid van woningen.

Robert Kohsiek, Directeur Wonam

> Duitse topprijs: 73.300 euro per vierkante meter

Reageer op dit artikel