blog

Het nieuws van Robert Kohsiek

Geen categorie

Het nieuws van Robert Kohsiek

De berichtgeving in de vastgoedmarkt is een mooie afspiegeling van de wisselende perspectieven op de vastgoedmarkt. Propertize maakt melding dat er nog geen sprake is van een fundamenteel herstel van de vastgoedmarkt.

De politie geeft aan 660.000 m2 van haar vastgoed af te stoten en Paradigit sluit 10 vestigingen als gevolg van de populariteit van internetshoppen. Maar anderzijds worden verschillende grote kantoren-, winkel- en woningbeleggingstransacties gemeld, dat de rendementen in de topsteden nog verder dalen, studentenwoningen enorm in trek et cetera, et cetera.

De investeringszijde van de markt is sterk opgeveerd en zal naar verwachting verder opveren in alle segmenten. De gebruikersmarkten laten een minder eenduidig beeld zien. Kantoren en winkels lijken nog steeds onder druk te staan door de veranderingen in werken en winkelen. Deze tegenstelling is minder zichtbaar op de woningmarkt. Daar is zowel een sterke vraag waarneembaar van huurders als van investeerders, zeker in de grote steden.

De beschikbaarheid van nieuwe locaties is echter beperkt en daarom is het dringen. Creativiteit en denken buiten de gebaande paden is onontbeerlijk, zelfs zo dat partijen bereid lijken te investeren in 1012 (onder andere De Wallen in Amsterdam, red) in ruil voor woningbouwlocaties. Wellicht dat er bij u ook een ‘rood lampje’ gaat branden.

Robert Kohsiek, directeur Wonam

> Paradigit sluit helft winkels vanwege internet

Reageer op dit artikel