blog

Suze Gehem: een beeld zegt meer dan 1000 woorden

Geen categorie

Suze Gehem: een beeld zegt meer dan 1000 woorden

‘Als zelfs een eeuwenoud grachtenpand duurzaam kan, dan kan het toch overal?’. Dat waren zo ongeveer de eerste woorden die Wubbo Ockels tegen mij zei, waardoor ik viel voor zijn idee wat hij ‘De Groene Grachten’ noemde.

Dit is inmiddels 3 jaar geleden. Ik had net mijn ingenieurstitel aan de TU Delft op zak en belandde na allerlei internationale projecten in gesprek met Wubbo. Samen met hem en mijn zakenpartner Jelle Rademaker zette ik De Groene Grachten op. Met ruim 15 partners – van gemeente Amsterdam tot Philips en tal van ingenieursbureaus – hebben we een rij van zes Stadsherstel panden achter Carré duurzaam gerestaureerd. Hier ging zo’n 2 jaar onderzoek aan vooraf. Dit alles hebben wij vertaald in De Groene Menukaart, een website waarmee bezoekers een duurzaam plan kunnen maken voor hun woning of kantoor.

Kansen voor (historisch) vastgoed in Nederland Inmiddels helpen we tientallen klanten in heel Nederland met het verduurzamen van hun pand: van grachtenpand tot Tropeninstituut, van vrijstaande villa, tot fort of bedrijfsverzamelgebouw. In al onze projecten staat de gebruiker centraal. Een studentenvereniging heeft hele andere wensen dan een particulier of zakelijke klant. Onze filosofie: alles wat nu, technisch gezien, kan en haalbaar is, passen we toe in ons advies op maat en bouwbegeleiding. Op de dingen die nog niet kunnen, starten we regelmatig innovatieve projecten, zoals de prijsvraag ‘Zon op de Zwijger’, naar innovatieve zonnepanelen op monumenten of het project ‘Amsterdam Rooftop Solutions’, over de geweldige kansen voor de 12 km2 aan platte daken van Amsterdam.

Raakvlakken & de komende weken Wij raken met onze projecten dagelijks aan urgente thema’s in de vastgoedbranche. Hoe houden we de panden verhuurbaar in de toekomst? Hoe zorgen we voor een gezonde, groene leefomgeving? Hoe transformeren we leegstaande kantoorpanden?  Deze award zou een geweldige waardering zijn voor het werk wat ik met mijn hele team van ‘young talents’ doe. Met onze frisse blik vertegenwoordigen wij onze generatie. We zijn daarom trotse kandidaat van deze award.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden Ook al zit ik nu pas aan de 333 woorden, mijn geschreven blogs stoppen hier. Vanaf nu neem ik jullie mee in een videoblog langs een aantal van onze projecten. Zo krijgen jullie een kijkje achter de schermen bij De Groene Grachten. Veel plezier en wellicht tot op de Provada!

Stem op Suze Gehem via het stemformulier.

Suze Gehem is mede-oprichter van De Groene Grachten

Reageer op dit artikel