blog

Het nieuws van Brigit Gerritse

Geen categorie

Het nieuws van Brigit Gerritse

Vastned heeft nog een pand gekocht in de PC Hooftstraat. Voor buitenlandse partijen zal de charme van deze straat moeilijk te begrijpen zijn. Smalle stoepen, een rommelig aanblik en winkelruimten die aan geen enkel programma van eisen voldoen van de moderne retailer.

Ik was deze week op de conferentie van de International Council of Shopping Centers in Londen. Van alle aangesloten landen werd een filmpje getoond met hun mooiste winkelgebieden. De majestueuze golden triangle in Wenen, de prachtige Galleria Vittorio Emanuelle in Milaan, state of the art winkelcentra in Istanbul en dan opeens dat straatje in Nederland. Ik moet dan heel erg de neiging onderdrukken om aan iedereen in de zaal uit te leggen dat het bij ons ook heel erg mooi is hoor!

Gisteren sprak ik met het Nederlands Bureau voor Toerisme. Zij hebben drie targets: meer bezoekers, beter verspreid en zorgen dat ze langer blijven zodat ze meer geld uitgegeven. He, dat lijkt wel winkelcentrummanagement! De internationale toerist is inmiddels een belangrijke consument geworden van ons winkellandschap. Niet alleen in Amsterdam maar ook in Giethoorn, Gouda, Roermond en Ootmarsum. In de Bijenkorf is het al volkomen normaal dat de mededelingen in het Chinees worden omgeroepen. Net als in de bus in Giethoorn. Think global, act local. En je hebt er opeens miljoenen potentiële consumenten bij.

Brigit Gerritse is directeur van de Nederlandse Raad Winkelcentra (NRW).

> Vastned koopt pand en verkoopt portefeuille

Reageer op dit artikel