blog

Het nieuws van Ilse Kaandorp

Geen categorie

Het nieuws van Ilse Kaandorp

Huren is hip, zo stellen Jeroen Messenmaeckers en Martin Visser in de VGM Woningspecial 2015. Dat klopt, het is een trend die we allemaal constateren. En dat we hier als branche op moeten anticiperen is al helemaal waar. Want alleen als je datgene bouwt wat die nieuwe, hippe huurgeneratie wil, levert het je uiteindelijk het mooiste rendement op.

Wat je nodig hebt, zijn objecten die zo aantrekkelijk zijn voor de doelgroep dat je ze in een handomdraai verhuurt en ze zelden tot nooit leeg staan. Goed streven, maar hoe bereiken we dit?

In het artikel Gezocht: pionierende beleggers wordt al de helft van het antwoord gegeven: betrek beleggers vanaf het begin bij een ontwikkelings- of herontwikkelingsproject. Maar wie mijns inziens ook direct aan zou moeten sluiten, is de vastgoedmanager. Hij heeft zoveel kennis uit de markt die nuttig is in alle fases van ontwikkeltrajecten. Hij spreekt de huurders en weet wat actuele woonwensen zijn, essentieel om tot die perfecte huurwoningen te komen. En als we dan met z’n allen vanaf de start bij een project betrokken zijn, wordt het ook een stuk veiliger om de risico’s wat meer te spreiden door meer partijen te laten investeren. Op deze manier wordt iedereen er beter van: in de eerste plaats de bewoner (huurder in dit geval), maar niet in de laatste plaats de beleggers, de vastgoedmanagers én de ontwikkelaars.

Ilse Kaandorp
Directeur VGM NL

Tweede woontoren boven Hovenpassage Delft

Reageer op dit artikel