blog

Het nieuws van Brigit Gerritse

Geen categorie

Het nieuws van Brigit Gerritse

Minister Henk Kamp van Economische Zaken nam dinsdagavond 17 maart 2015 de Retailagenda in ontvangst. Deze ceremonie vond plaats op het hoofdkantoor van Hema in Amsterdam-Noord. Vanzelfsprekend werd er Hemaworst geserveerd bij de borrel. In de Retailagenda zijn de belangrijkste afspraken vastgelegd tussen marktpartijen en overheden.

‘Winkeliers, verhuurders van winkelpanden en gemeenten gaan samen aan de aantrekkelijkheid van winkelstraten werken. De winkeliers krijgen zo de kans om in te spelen op de veranderende marktomstandigheden en te profiteren van de aantrekkende economie’, aldus Kamp.

Aan de totstandkoming van de agenda is een proces van 6 maanden vooraf gegaan. Alle betrokken partijen (overheden, belangenverenigingen, de vastgoedsector, de retailers, wetenschap, vakbonden) hebben in de afgelopen maanden de verantwoordelijkheid genomen verder dan het eigen directe belang te kijken en te zoeken naar gezamenlijke oplossingen.

Het resultaat is iets om trots op te zijn. Er zijn twintig concrete afspraken beschreven die allemaal kunnen bijdragen aan een sterker en toekomstbestendig winkellandschap. De afspraken zijn positief en realistisch. Er staat nergens wat niet kan, enkel wat wel kan. En zo krijg je weer zin om er de schouders onder te zetten. Martin Luther King zei: ‘I have a dream..’. Als hij had gezegd ‘I have a nightmare’, dan had er niemand naar hem geluisterd.

Het wordt lente. Ook voor de retailsector.

Brigit Gerritse is directeur van de Nederlandse Raad Winkelcentra (NRW).

> Lees hier meer over de Retailagenda.

Reageer op dit artikel