blog

Het nieuws van Robert Kohsiek

Geen categorie

Het nieuws van Robert Kohsiek

Het nieuws van deze week verscheen net voor het schrijven van deze column. Na een lange aanloop heeft de Europese Centrale Bank (ECB) dan uiteindelijk de stap genomen die in de Verenigde Staten (VS) en het Verenigd Koninkrijk al eerder werd gezet. Monetaire verruiming door aankoop van staatsleningen. En nu is alle hoop gevestigd op het doorstromen van de euro’s naar de portemonnee van de bedrijven en de consumenten.

Verschillende berichten duidden op het bereiken van prijsniveaus (Zuidas) en woningproductie (VS) boven pre-crisisniveau. Zal de actie van de ECB dan leiden tot all time high recordniveaus? In Amsterdam lijkt het er wel op nu de kopers in de rij staan om een woning te kopen. In dat kader viel mijn oog op het futuristische bericht van een woningprinter in China die tien appartementencomplexen uitspuugt binnen 24 uur. Dat is nog eens een knap staaltje van de markt vraagt en de aanbieder produceert. Wij lijken in een ideale (woningbouw)wereld terecht te komen waar geld wordt toegeworpen en woningen met een druk op de knop worden afgeleverd. Zal het dan zo simpel zijn? Eerlijk gezegd denk ik van niet maar je krijgt er wel positieve energie van. Misschien is dat ook wel de bedoeling!

Robert Kohsiek, directeur Wonam

> ECB koopt voor 1.140 miljard staatsobligaties

Reageer op dit artikel