blog

Het nieuws van Ilse Kaandorp

Geen categorie

Het nieuws van Ilse Kaandorp

De feestdagen staan voor de deur. Een periode met tijd voor familie en vrienden. Maar ook om eens na te denken over de dingen die we doen. Wat is echt belangrijk? En wie nemen het voortouw om veranderingen in gang te zetten?

DGBC hield onlangs een eerste ‘top over groen leiderschap in de vastgoedsector’. In tijden van toenemende schaarste van energie, voeding en grondstoffen moeten businessmodellen worden herzien. Het gaat echter verder dan geld verdienen op korte en middellange termijn. Persoonlijk leiderschap en lef zijn essentieel om ook op de lange termijn, als organisatie, te overleven.

Wereldwijd zijn gebouwen goed voor meer dan 40 procent van de CO2-uitstoot. Wat kunnen de verschillende spelers uit de exploitatieketen (eigenaren, vastgoedmanagers, eindgebruikers) bijdragen om die uitstoot te reduceren? Ligt de verantwoordelijkheid vooral bij eigenaar en gebruiker, die worstelen met de split incentive? Of is de vastgoedmanager de leider met lef, die zijn hart laat spreken en initiatief neemt om, voor de lange termijn, een sneeuwbaleffect te creëren? Kunnen vastgoedmanagers de eigenaren en gebruikers met innovatieve ideeën verleiden te investeren in de toekomst? En die daarmee als ondernemer hun eigen businessmodellen ontwikkelen en toekomstbestendig maken? Een mooi onderwerp om daarover de komende dagen eens rustig na te denken.

Ik wens u fijne feestdagen en een gezond en ambitieus 2015!

Ilse Kaandorp, directeur VGM NL

>

Reageer op dit artikel