blog

Het nieuws van Robert Kohsiek

Geen categorie

Het nieuws van Robert Kohsiek

Een aantal weken geleden werd in de pers al melding gemaakt van interesse onder Noren om in Europees vastgoed te gaan beleggen. Deze week kwam het bericht naar buiten dat het Noorse staatsfonds NBIM daadwerkelijk vastgoed heeft gekocht in Londen voor 582,5 miljoen pond. Dit bericht deed mij denken aan het verhaal van een oud-collega dat hij nog steeds aan iedereen verkondigt.

Eerst waren het de Engelsen, toen de Zweden, daarna de Duitsers en nu zo’n beetje de hele wereld die vastgoed willen kopen. De Zweden namen het niet zo nauw, ze moesten product hebben. Ik ben benieuwd hoe de naar de Kvadratmeters gaan zoeken. Feit is wel dat de Noren veel vermogen hebben opgebouwd door de olieopbrengsten in een staatsfonds onder te brengen. Donderdag kwam via een extra nieuwsbrief naar buiten dat Wereldhave een grote slag heeft geslagen in Frankrijk.

Daar is misschien wel de gedachte dat de Nederlanders komen. De geldstromen gaan kriskras de wereld over en dus moet je van alle markten en talen thuis zijn. Als het Frans Timmermans in de Europese politiek niet bevalt, kan hij met zijn enorme talentalent zo aan de slag in het vastgoed!

Robert Kohsiek, directeur Wonam

>

Reageer op dit artikel