blog

Het nieuws van John van Haaren

Geen categorie

Het nieuws van John van Haaren

Een product kan nu zowel online als via fysieke winkels worden aangeboden en verkocht. Online is de winkel dan de bekende webpage, en een aanpassing daarvan kan binnen enkele uren of dagen plaatsvinden. In de fysieke omgeving duren aanpassingen altijd langer…dat is logisch. Een winkel verander je niet zomaar. Maar het volgende maakt het nog lastiger.

Er gelden offline andere ‘wetten’. En daarmee refereer ik deze keer niet aan de wetgeving, maar de rechtsgang. Een door ons opgezegde huurovereenkomst (12 februari 2013) leidt na ruim een jaar tot een eerste hoorzitting op 10 maart 2014. Pas tien weken later, op 22 mei 2014, volgt de uitspraak: de huurovereenkomst is door verhuurder terecht opgezegd. Maar…niet ‘uitvoerbaar bij voorraad’, dat wil zeggen tot de uitspraak van het hoger beroep loopt de huurovereenkomst gewoon door. De zitting van het hoger beroep is vastgesteld op…hou je vast… 5 maart 2015. Daarna moet de uitspraak volgen… Nog voor de zomer van 2015 mag ik toch hopen.

Het mag duidelijk zijn; het gaat mij niet om de opzegtermijn van een jaar. Maar wél om het gegeven dat het ruim twee jaar moet duren voordat er rechtszekerheid ontstaat, voor verhuurder, huidige huurder maar zeker ook voor de toekomstige huurder die we bijna zouden vergeten.

John van Haaren, Managing director Unibail-Rodamco Benelux

>

Reageer op dit artikel