blog

Het nieuws van Wendy Verschoor

Geen categorie

Het nieuws van Wendy Verschoor

Integriteit blijkt nog steeds een aandachtspunt te zijn in de vastgoedsector. De grens tussen wat wel en niet kan blijft schimmig en men zoekt regelmatig de grenzen op.

Helaas komt het nog te vaak voor dat men aan de verkeerde kant van de grens belandt. Zo konden we deze week weer lezen over de misleiding door de kasbeheerder van Vestia, naar aanleiding van de openbare verhoren van de parlementaire enquêtecommissie woningcorporaties.

Hoe komt het toch dat de vastgoedsector keer op keer geteisterd wordt door dit soort gevallen? Het wekt namelijk de suggestie dat het gemeengoed is en menig vastgoedprofessional zal er bij feestjes op worden aangesproken. Zit het in de verleiding van het geld, in de spanning of zijn het gewoon de paar rotte appels die nu ‘toevallig’ naar boven komen drijven?

 

Als RICS merken we dat er vele professionals zijn die zich hiervan willen distantiëren, die zich niet herkennen in de verhalen. Als RICS Nederland zijn wij er trots op dat steeds meer mensen willen uitstralen dat het in de vastgoedsector ook anders kan. Helaas hebben we in de brede sector nog een lange weg te gaan, maar wij nodigen iedereen van harte uit het goede voorbeeld te geven!

Wendy Verschoor MRICS, director Real Estate Advisory PwC

>

Reageer op dit artikel