blog

Het nieuws van Robert Kohsiek

Geen categorie

Het nieuws van Robert Kohsiek

Het nieuws deze week werd gedomineerd door berichten over miljoenen. Kredietlijn van 50 miljoen euro, inleg vastgoedfondsen 900 miljoen euro, logistieke transacties 70 miljoen euro, woningbeleggingen eerste kwartaal 2014 250 miljoen euro.

Verder trekt de hypothekenmarkt aan wat ook vele miljoenen nieuwe uitzettingen met zich meebrengt. De donkere bril is dan wel nodig voor de voorjaarszon, maar in de vastgoedmarkt heeft deze plaatsgemaakt voor een roze bril. Ook tijdens de RICS-avond was er niet zo veel interesse in het verhaal over systeemcrisis en problemen. De markt is probleem moe en heeft nieuwe transactie-energie gevonden. Ik ben heel benieuwd hoeveel investeringsmiljoenen de rest van 2014 gaat brengen.

Een ander groot nieuwsfeit deze week is het bezoek van een Russische delegatie aan Almere! Moskou (12 miljoen inwoners) gaat groeien met een kwart miljoen hectare. Interessant om te weten is of ze komen leren van de gemaakte fouten of van de geboekte successen. Miljoenensteden groeien wereldwijd. Zal Nederland op termijn ook zijn eerste miljoenenstad kennen met Amsterdam? Wellicht is daarvoor een Amsterdamse planningsmissie naar het Almere van Moskou een goed idee.

 

Robert Kohsiek, directeur Wonam

>

Reageer op dit artikel