blog

Het nieuws van Pé Kohnstamm

Geen categorie

Het nieuws van Pé Kohnstamm
Pé Kohnstamm

Zelden zal een poging van KPMG om onderhuurders te vinden zo snel en zo groot in het nieuws komen als afgelopen donderdag op de voorpagina van De Telegraaf. Ook nu weer reageert KPMG te laat met de mededeling dat dit 7.000 m2 betreft. Ze hadden er verstandig aan gedaan om bij de opdracht direct een persbericht op te stellen.

Overigens wordt in hetzelfde bericht vermeld dat 0,7 werkplek per fte de norm is en dat de norm in het KPMG-gebouw nu boven de 1 ligt. Nu is KPMG niet de enige zakelijke dienstverlener die te ruim in zijn jas zit door ‘het nieuwe werken’. Dit betreft bijna alle organisaties met veel kantoorwerk, daarin is KPMG geen uitzondering.

Ook is KPMG niet het enige accountantskantoor dat nieuwbouw heeft gefinancierd via een sale-and-leasebackconstructie met huren boven de markthuur om op die wijze geldmiddelen te verkrijgen voor investeringen in inrichting of voor uitdeling aan de partners. Onvergefelijk is echter dat dit gebouw überhaupt is gebouwd, dat de gemeente Amstelveen en de fiscus lijken te zijn bedrogen en dat zowel de belegger van het eerste gebouw als ook die van het huidige gebouw een enorme kat in de zak hebben gekocht.

Ik zou zeggen: volg de blogs van voormalig hoofdredacteur Ruud de Wit over dit dossier.

Professor Pé Kohnstamm, emeritus hoogleraar Vastgoedkunde

>

Reageer op dit artikel