blog

Het nieuws van Ilse Kaandorp

Geen categorie

Het nieuws van Ilse Kaandorp

Het FD van 1 mei bericht over een onderzoek van S&P waaruit blijkt dat het huren van een huis, over de langere termijn, nog altijd goedkoper is dat het kopen van een huis. Maar hebben woonconsumenten wel inzicht in alle verschillende mogelijkheden van het (vrije sector) huren?

Mijn droom voor woninghuurders is een transparante markt. Welke woningen in deze stad, wijk of straat zijn huurwoningen? Wie beheert die huurwoningen, wie is de eigenaar? Waar kan ik aangeven dat ik belangstelling heb? Wat is de huurprijs en welke kosten komen er nog bij? Een huurwoning als werkelijk alternatief naast de koopwoning. Eén platform en een app met de voorraad aan huurwoningen. Met daarbij duidelijke informatie over de kosten, en goede doorverwijzingen naar de juiste contacten.

Om dromen te realiseren, om ambities te bereiken, moeten we stappen zetten. De eerste stappen zijn gezet. Funda.nl publiceert vanaf 1 mei naast de huurprijs en servicekosten, kosten huurder, waarborgsom, of de woning direct beschikbaarheid is en of deze permanent of tijdelijk te huur is. Indien in een woningcomplex niet direct woningen beschikbaar zijn, wordt een gemiddelde wachttijd getoond. Deze transparantie op funda.nl is een grote stap in de goede richting. Het huuraanbod zal groeien waardoor een woonconsument een werkelijke keuze krijgt tussen koop en huur.

Ilse Kaandorp, directeur VGM NL

>

Reageer op dit artikel