blog

Het nieuws van Robert Kohsiek

Geen categorie

Het nieuws van Robert Kohsiek

Deze week veel berichten over de woningmarkt. Positief is de prijsstabilisatie en zelfs weer stijging van woningprijzen.

Als sociaal geograaf ben ik dan geïnteresseerd in waar de prijzen weer stijgen. Uit de statistieken van NVM blijkt dat de prijzen stijgen in Amsterdam, Utrecht en andere regiosteden. Uit onderzoek van Multiscope blijkt verder dat stadbewoners veel optimistischer zijn over de woningmarkt.

Een nieuwe urbanisatietrend gloort. Na het huis met een tuintje is de trend een huis in een levendig stadstraatje! Eerst een aantal jaren huren en vervolgens willen young professionals veel meer stadswoningen kopen in plaats van te verhuizen naar de buitengebieden. De hoge druk in steden bleek al uit de groei in woningbezettingsgraad en nu ook uit de ontwikkeling van de woningprijs. Steden kunnen profiteren door deze groei te faciliteren met direct beschikbare kavels.

Robert Kohsiek, directeur Wonam

Reageer op dit artikel