blog

Het nieuws van Brigit Gerritse

Geen categorie

Het nieuws van Brigit Gerritse

City Box in Rotterdam is vorige maand gestart met een proef met een paskamer. Consumenten kunnen online gekochte kleding hier laten afleveren en op elk gewenst moment passen in de speciale paskamer. Is de kleding niet goed of is de maat verkeerd, dan kan deze via City Box direct worden geretourneerd.

Dat is nog eens out of the box denken! Een goed voorbeeld van meedenken met de consument. En toch, aan de andere kant….is het wel leuk om op een industrieterrein om 19.00 uur onder een tl-lamp een jurk te passen? Praktisch zeker, maar word je er ook blij van? Waarom niet gewoon ’s avonds passen in een winkel? Met een verse muntthee erbij? Lekkere muziek op de achtergrond, personeel dat met je meedenkt en een saladebar naast de kassa zodat je thuis niet meer hoeft te koken. Wedden dat ik naar huis ga met twee jurken in plaats van een.

Elsschot zei het al: Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren. Want mijn droomwinkel heeft geen horecavergunning, moet zijn personeel ’s avonds te veel betalen, kan zich geen 10-jarig huurcontract permitteren en moet om 18.00 uur dicht. Niks inspelen op de wensen van de consument. Zo wordt innovatief ondernemen voor de winkelmarkt wel heel lastig natuurlijk.

Brigit Gerritse, directeur Nederlandse Raad van Winkelcentra

Reageer op dit artikel