blog

Het nieuws van Wendy Verschoor

Geen categorie

Het nieuws van Wendy Verschoor

Het laatste jaar zien we in de vastgoedsector steeds meer berichten over samenwerkingsverbanden om uniformiteit en transparantie na te streven. Nieuwe voorstellen met een focus op standaarden en tuchtrecht lijken schering en inslag en schieten als paddenstoelen uit de grond. Gaan al deze initiatieven nou daadwerkelijk leiden tot minder versnippering op de markt of creëren we alleen nog maar meer verwarring?

Deze week konden we lezen dat NVM Business en DTZ Zadelhoff gaan samenwerken. Zo willen ze zorgen voor meer uniformiteit, professionaliteit en transparantie in de commerciële vastgoedsector. Samenwerking kan, indien het goed wordt vormgegeven leiden tot synergie en vaak ook een commerciële meerwaarde. De samenwerkingen die we het laatste jaar in de vastgoedmarkt zien lijken echter allemaal het wiel opnieuw te willen uitvinden.

Samen werken aan een minder versnipperde markt is een goed streven en beantwoord ook de roep vanuit Den Haag. Maar zouden we dat niet beter kunnen doen door aan te sluiten bij bestaande initiatieven en die versterken, in plaats van elkaar weg te concurreren met nieuwe initiatieven. Soms kunnen we nog iets leren van Europa, daar poogt men op zijn minst om regels en initiatieven te harmoniseren om een en ander nog enigszins overzichtelijk te houden.

Wendy Verschoor MRICS, director Real Estate Advisory PwC en voorzitter RICS

> NVM Business en DTZ Zadelhoff gaan samenwerken

Reageer op dit artikel