blog

Het nieuws van Robert Kohsiek

Geen categorie

Het nieuws van Robert Kohsiek

Verschillende mensen die tegelijk een woning bezichtigen. Oude tijden keren weer? Welnee, op de huurmarkt is de dagelijkse praktijk.

De huurwoningmarkt zit niet op slot, maar is juist erg in beweging. Dit komt doordat mensen huren hebben ontdekt als een prima oplossing voor hun woonwens. Er is nu meer (beleids)ruimte op de huurmarkt om doelgroepen op maat te bedienen. Dit is een zegen voor zowel huurders als verhuurders. Nu de beweging naar meer vrijheid is ingezet moet deze een kans krijgen. Dit betekent ook dat er fysiek ruimte moet worden geboden om het aanbod te laten toenemen door de bouw van nieuwe gedifferentieerde huurwoningen. De vraag is er en concurrentie leidt tot hogere kwaliteit.

Waarschuwingsgeluiden horen bij veranderingen. Deze week werd bijvoorbeeld gewaarschuwd voor het ontstaan van een tweedeling, het onbetaalbaar worden van huurwoningen. Prima om waarschuwingen af te geven maar laat de markt nu een tijdje zijn werk doen en monitor daarbij wel wat er goed en wat er niet goed gaat. Zo kan een nieuw evenwicht ontstaan met wellicht hier en daar wat beleidsmatige bijschaving gebaseerd op feiten in plaats van veronderstellingen. Even wachten dus.

Robert Kohsiek, directeur Wonam

> Lees het artikel Grote steden waarschuwen voor segregatie

Reageer op dit artikel