blog

Het nieuws van Marien de Langen

Geen categorie

Het nieuws van Marien de Langen

Elkaar napraten. Daar zijn we met z’n allen goed in. Als het slecht gaat, duwen we elkaar nog verder in de prut. Als het goed gaat, kan het allemaal niet op. Vijf jaar lang leek zo ongeveer het einde van alles in zicht. Nu de economie weer wat beter lijkt te gaan, moeten de champagnekurken knallen.

Welbegrepen eigenbelang, al te doorzichtig. Economie is meer dan emotie. Door hard te roepen dat het droog wordt, stopt het niet met regenen.

Ik ben voorzichtig, maar de positieve signalen zijn onmiskenbaar. De woningmarkt trekt een beetje aan, bedrijven beginnen voorzichtig weer te investeren en vooruit te kijken, het kabinet kan weer een jaar verder en ook dat is beter voor de economie dan geen kabinet.

Voor de huurders bij woningcorporaties is het akkoord tussen Aedes en minister Blok een opsteker. Ondanks de heffing van 1,7 miljard euro per jaar betekent het VrAedesakkoord dat de sector niet wordt afgebroken. We kunnen blijven doen waarvoor we zijn opgericht: goedkope én middeldure huurwoningen onderhouden, beheren en ontwikkelen. Afhankelijk van de economische mogelijkheden doen we dat: voorzichtig als het moet en vol elan als het kan. Wat er ook wordt gezegd.

Marien de Langen, bestuursvoorzitter Stadgenoot en voorzitter De Vernieuwde Stad

> ‘Herstel woningmarkt zet door’

Reageer op dit artikel