blog

Het nieuws van Onno Dwars

Geen categorie

Het nieuws van Onno Dwars

De tabaksproducenten hebben het begrepen. De omzet van deze sector wordt grotendeels bepaald door lobbyisten in Brussel. Dus is Philips Morris met meer dan 160 lobbyisten aanwezig om alles, wat tegen de rooksector is, tegen te gaan. De bouwsector ziet de overheid terecht als aanjager en bedreiging, maar is toch zeer beperkt vertegenwoordigd in Den Haag. Tijd voor verandering.

De bouwsector is helaas sterk afhankelijk van maatregelen die worden genomen door de overheid. Welke sector niet. Niet alleen investeringen in de infrastructuur, maar ook de hypotheekregels, de verhuurdersheffing, salderingsregels en vele andere maatregelen hebben invloed op ons dagelijks reilen en zeilen. De steeds veranderende wet- en regelgeving biedt geen basis om besluiten te nemen en langetermijninvesteringen te doen.

De tabaksproducenten hebben, ondanks hun negatieve toegevoegde waarde aan onze maatschappij, toch het lef om voltallig aanwezig te zijn op plekken, waar het beleid voor ons welzijn wordt vastgelegd. Een sector waar ik met trots elke dag in werk, heeft dit helaas nog onvoldoende begrepen. Het wordt tijd voor onze eigen politieke partij!

Onno Dwars,

vastgoedontwikkelaar / manager duurzaamheid VolkerWessels Vastgoed

 Lees meer

Reageer op dit artikel