blog

Het nieuws van Françoise Dechesne

Geen categorie

Het nieuws van Françoise Dechesne

Een opvallend bericht deze week was voor mij de constatering van het gemeentebestuur van Alphen aan den Rijn dat de plannen voor het Thorbeckeplein zijn achterhaald door de realiteit. Vanuit persoonlijk perspectief ervaar ik een dergelijk bericht met gemengde gevoelens. MAB Development heeft de Hoge Zijde ontwikkeld en gerealiseerd, en wat zou het dan mooi zijn geweest als we daarna ook het Stadshart aan de Lage Zijde tot een goede afronding hadden kunnen brengen.

Helaas heb ik in 2010 moeten concluderen dat een nieuw plan Lage Zijde voor MAB niet tot een haalbare business case leidde. De discussie ging destijds niet over stedenbouw of bouwkosten, maar over de toekomstige huuropbrengsten van de retailmeters. De meningen daarover waren echter sterk verdeeld (eigenlijk toen al achterhaald door de realiteit!). Door onvoldoende voorverhuur van winkelmeters is Alphen nu terug bij af. Een bevestiging van de destijds gemaakte keuze, maar een somber gevoel bij de resultante. Want hoe krijgen we voldoende alternatieve invullingen bedacht om ook voor centrumgebieden van middelgrote steden voldoende perspectief te houden?

Françoise Dechesne, CEO MAB Development

Lees hier het artikel Ook Vorm trekt handen af van winkelproject Alphen

Reageer op dit artikel