blog

Nieuwsstelling: Pensioenfondsen moeten meer investeren in Nederlands vastgoed

Geen categorie

Nieuwsstelling: Pensioenfondsen moeten meer investeren in Nederlands vastgoed

Het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) investeert samen met de Brabantse woonstichting Tiwos in een nieuwbouwproject in Berkel-Enschot. Gisteren (5 september) is het startschot gegeven voor de bouw. BPL heeft in het project 49 huurwoningen in de vrije sector gekocht. Terwijl de meeste pensioenfondsen hun blik vooral richten op buitenlands vastgoed, is BPL met 17,3 procent een bovengemiddelde investeerder op de Nederlandse vastgoedmarkt. Het bedrijfspensioenfonds heeft sinds 2011 bijna 900 woningen toegevoegd aan de bestaande beleggingsportefeuille van ruim 8.000 woningen. Overige pensioenfondsen moeten BPL volgen en meer investeren in Nederlands vastgoed. Mee (on)eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel