blog

Nieuwsstelling: Justitie moet sneller overgaan tot gijzeling

Geen categorie

Nieuwsstelling: Justitie moet sneller overgaan tot gijzeling

De failliete vastgoedhandelaar Roger Lips is deze week door justitie gegijzeld, omdat hij afwikkeling van zijn faillissement zou tegenwerken. Hij heeft zijn kostbare bezittingen overgeheveld naar zijn vrouw. Genationaliseerde banken SNS en ABN Amro die met belastinggeld overeind worden gehouden, hebben nog tientallen miljoenen euro’s tegoed en dreigen naar die claims te kunnen fluiten. Op de rol van de rechtbank staan nog veel meer faillissements- en fraudezaken die gelieerd zijn aan vastgoed, zoals van woningcorporatie Rochdale waarbij huurders de dupe zijn. De maatschappelijke kosten bij vastgoedmalversaties zijn zo hoog, dat justitie bij tegenwerking veel sneller naar het uiterste dwangmiddel van gijzeling zou moeten grijpen. Mee (on)eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel