blog

Nieuwsstelling: Corporatieverzet tegen woonakkoord onterecht

Geen categorie

Nieuwsstelling: Corporatieverzet tegen woonakkoord onterecht

Een groep van minimaal vijftien corporaties wil dat hun branchevereniging Aedes opnieuw om de tafel gaat zitten met minister Blok (Wonen) voor een ander woonakkoord. De grote huurverhogingen moeten van tafel en betaalbaarheid en voldoende beschikbare woningen moeten centraal staan.

Geen reëel verzet, want Aedes heeft al een uitstekend resultaat bereikt namens de achterban. Dat de corporaties hun commerciële activiteiten niet hoeven af te scheiden en er geen marktconforme financiering voor hoeven te zoeken, scheelt ze volgens voorzitter Marc Calon alleen al 700 miljoen euro. Dat geld kunnen corporaties gebruiken om de woonlasten voor hun doelgroepen draaglijk te houden. Niet zeuren dus. Mee (on)eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel