blog

Nieuwstelling: Balkenende-norm voldoet niet voor corporatiedirecteuren

Geen categorie

Nieuwstelling: Balkenende-norm voldoet niet voor corporatiedirecteuren

Prof. Roel Bekker vindt dat het huidige loongebouw met het ministersalaris als norm voor de publieke en (semi-)publieke sector niet voldoet. Hij stelt onder meer dat het beter zou zijn als instellingen met een publieke taak, zoals woningcorporaties eigen, specifieke normen voor salarissen zouden hebben.
Sinds 2013 geldt een wettelijk maximum voor topsalarissen in de publieke en semipublieke sector van 187.340 euro. Begin deze week ontstond er nog ophef over de verdiensten van Peter Ruigrok die als tijdelijk bestuurder van de in zwaar weer verkerende woningcorporatie WSG voor negen maanden werk in 2011 542.000 euro kreeg uitbetaald. Bent u het eens dat de Balkenende-norm niet voldoet voor corporatiedirecteuren?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel