blog

Nieuwsstelling: Huren beter voor economie dan kopen

Geen categorie

Nieuwsstelling: Huren beter voor economie dan kopen

Aan het kopen van een woning is geen lol meer te beleven. De prijzen dalen wellicht nog met 10 (DNB) tot 15 procent (Nomura), binnenkort moet je 20 procent eigen vermogen meenemen en een prijsstijging zit er de komende jaren niet in. Het is dan ook niet vreemd dat de Rabobank de overheid aanraadt zich meer op de geliberaliseerde huurmarkt te richten.

Om twee redenen is dat voor de economie een goede zaak. De stijgende vraag naar vrije huurwoningen haalt de bouw- en vastgoedsector uit het huidige diepe dal. Daarnaast zorgt de verschuiving van koop naar huur op termijn voor een verkleining van de nationale hypotheekschuld van 670 miljard euro. De vele tientallen miljarden die consument en overheid kwijt zijn aan hypotheekrente(aftrek) kunnen dan in de reële economie vloeien.

Mee (on)eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel