blog

Nieuwsstelling: Onder winkeliers gaan meer klappen vallen

Geen categorie

Nieuwsstelling: Onder winkeliers gaan meer klappen vallen

Elektronicaketen Block Electrostore (20 filialen) werd eind vorige week failliet verklaard. Het is de zoveelste keten en zal voorlopig ook niet de laatste zijn.

Het in 1955 opgerichte familiebedrijf Block kampte de afgelopen jaren met dalende omzetten. Dat had te maken met de aanhoudende economische malaise en lage consumentenbestedingen. Ook de toegenomen concurrentie van webwinkels speelde Block parten. Eind mei ging ook al de retailketen Free Record Shops (141 filialen) over de kop en in januari van dit jaar dolf winkelketen Schoenenreus het onderspit. Beide ketens gaan onder de hoede van nieuwe eigenaren in afgeslankte vorm verder. Begin vorige week kwam ook in het nieuws dat het faillissement van 34 iCentre winkels nabij is. Met de teloorgang van deze ketens is het echter nog lang niet gedaan met de sanering binnen de retailmarkt. Bent u het eens met deze stelling?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel