blog

Nieuwsstelling: ‘Nee’ overheden tegen nieuwe winkels goede zaak

Geen categorie

Nieuwsstelling: ‘Nee’ overheden tegen nieuwe winkels goede zaak

Steeds meer overheden zeggen ‘nee’ tegen nieuwe perifere winkelprojecten. Almelo geeft geen toestemming voor de bouw van 10.000 m2 extra winkels bij het geplande nieuwe Heracles-stadion met al 11.000 m2 goedgekeurde retail, blijkt uit de nieuwe detailhandelsvisie van het gemeentebestuur. Eerder keerde provincie Zuid-Holland tegen outlet centre Bleizo en ook Noord-Brabant en Groningen hielden recent perifere projecten tegen.

Deze duidelijke taal is goed nieuws. Hiermee pakken overheden eindelijk hun regierol op, een wens die ook bij de meeste marktpartijen leeft. Bovendien geven overheden blijk van hun zorg over de toenemende winkelleegstand. Detailhandel Nederland berekende onlangs dat er nog een winkelplanvoorraad van 2,5 miljoen vierkante meter ligt. Als die plannen worden gerealiseerd, loopt de leegstand op van 10 procent nu naar 18 procent. Overheden zullen de komende tijd dan nog veel ‘njets’ laten horen, zeker als het om perifere projecten gaat. En dat is een goede zaak. Mee (on)eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel