blog

Nieuwsstelling: Luchtbel koopwoningmarkt nog niet leeg

Geen categorie

Nieuwsstelling: Luchtbel koopwoningmarkt nog niet leeg

De Nederlandse woningprijzen behoren nog altijd tot de hoogste van alle geïndustrialiseerde landen. Nederland neemt een vijfde plek in onder 34 geïndustrialiseerde landen uit de halfjaarlijkse Economic Outlook van de Oeso, de Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling. Afgezet tegen het nationale inkomen liggen de gemiddelde woningprijzen in de 34 Oeso-landen op 94 procent en in de eurozone op 108 procent. In Nederland ligt deze zogeheten price-to-income-ratio op 123 procent aan het eind van het eerste kwartaal. Ondanks de daling van de woningprijzen met 19,8 procent sinds 2008 is de lucht er nog niet uit. Bent u het eens met deze stelling?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel