blog

Nieuwsstelling: Gifbeker SNS Property Finance nog niet leeg

Geen categorie

Nieuwsstelling: Gifbeker SNS Property Finance nog niet leeg

Hoewel natuurlijk gigantisch, kan de afboeking van bijna 3 miljard euro op SNS Property Finance toch niet als een verrassing komen. Het bedrag ligt namelijk dicht in de buurt van de taxatie die Cushman & Wakefield (C&W) najaar 2012 deed in opdracht van het ministerie van Financiën. C&W berekende dat een afschrijving van tussen de 2,4 miljard en 3,2 miljard nodig zou zijn.

Wie dieper in de cijfers duikt, kan niet anders concluderen dat de gifbeker voor de Nederlandse staat én de belastingbetaler nog niet leeg is. Eind 2012 presteert bijna één op de drie Nederlandse vastgoedleningen slecht en is bijna de helft van buitenlandse leningen non-performing. Met een aanhoudende recessie, bankencrisis en vastgoedcrisis zal het aantal wanbetalingen op SNSPF-portfolio de komende jaren alleen maar toenemen. Mee (on)eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel