blog

Nieuwsstelling: Tijd van pappen en nathouden is voorbij voor risicovolle vastgoedleningen

Geen categorie

Nieuwsstelling: Tijd van pappen en nathouden is voorbij voor risicovolle vastgoedleningen

De Nederlandsche Bank (DNB) zal ingrijpen als banken niet snel genoeg overgaan op Basel III. Daarbij behoort een gedwongen afbouw van risicovolle portefeuilles tot de mogelijkheden. Dat schrijft DNB in het deze week verschenen DNBulletin: Migratie naar Bazel III in Nederland. De goede verstaander begrijpt dat DNB hier vooral doelt op de commerciële vastgoedleningenportfolio’s van banken. Al anderhalf jaar zegt DNB zich in publicaties zorgen te maken over de juiste waardering van deze portefeuilles met een omvang van in totaal 80 miljard euro. Het betekent dat de tijd van pappen en nathouden voor risicovolle vastgoedleningen echt voorbij is. Dit zal tot een golf van gedwongen verkopen leiden. Bent u het met deze stelling eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel