blog

Nieuwsstelling: Prijsdaling woningen nog niet ten einde

Geen categorie

Nieuwsstelling: Prijsdaling woningen nog niet ten einde

De prijsdaling van bestaande woningen heeft zich in april met 7,6 procent toch weer verscherpt ten opzichte van maart, bleek gisteren uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Maar wie denkt dat met de totale prijsdaling van 19,5 procent sinds augustus 2008 de bodem is bereikt, komt bedrogen uit. De opgelopen werkloosheid (nu 8,2 procent, met naar verwachting een piek van 9 procent in 2014) zal leiden tot meer gedwongen woningverkopen en verdere prijsdruk. Ook is nog een negatief prijseffect van de 100 procent aflossingsplicht voor startershypotheken te verwachten. Dan wordt ook nog eens de loan-to-value afgebouwd van 105 procent nu tot 100 procent in 2018. Het IMF en The Economist waarschuwden in 2007 dat er 30 procent lucht zat in de Nederlandse woningprijzen. Dus de daling zet nog wel even door.

Mee (on)eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel