blog

Nieuwsstelling: Dijsselbloem moet niet toegeven aan druk ING

Geen categorie

Nieuwsstelling: Dijsselbloem moet niet toegeven aan druk ING

Bank-verzekeraar ING probeert de Nederlandse Staat er op allerlei mogelijke manieren toe te bewegen de Amerikaanse Alt-A-portefeuille te verkopen. ING wil namelijk zo spoedig mogelijk af van de strafrente en de door de Europese Commissie opgelegde marktbeperkingen. De druk die ING op de overheid uitoefent, is echter volstrekt ongepast.

De enige reden dat ING in januari 2009 een faillissement kon voorkomen, was doordat de overheid het risico van de subprime leningenportefeuille van 27,7 miljard euro voor 80 procent op zich nam. In plaats van zijn redder via de media onder druk te zetten, past ING daarom enkel dankbaarheid en deemoedigheid. Minister Dijsselbloem moet zijn poot dan ook stijf houden en pas tot verkoop overgaan als daar een beter rendement tegenover staat. Dat zou dan namelijk de eerste keer zijn dat de belastingbetaler een beetje kan profiteren van de vele bankreddingsoperaties. Bent u het eens met deze stelling?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel