blog

Erik Groen: U bent toch ook voor Groen?

Geen categorie

Erik Groen: U bent toch ook voor Groen?

U bent toch ook voor Groen? Dat was de titel van de email naar mijn linkedin contacten na het behalen van de nominatie als vastgoedtalent 2011. Ik moet nu namelijk tot 1 oktober via internet stemmen organiseren om mijn nominatie om te zetten in het winnen van de competitie. Nu is mij gevraagd maandelijks een blog te schrijven over mijn dagelijkse praktijk, dus dan open ik ook graag met dezelfde titel. Groen is veel onder de aandacht in onze wereld van bouw en vastgoed, een betere branding kan ik dus niet gebruiken.

Mijn dagelijkse praktijk in de zomerperiode richt zich vooral op interne zaken. Dat is ook mijn portefeuille binnen het ABC bestuur. Ik  ben verantwoordelijk voor het team regio Amsterdam, Veenendaal en Eindhoven en daarnaast wil ik nog ongeveer 50% declarabel zijn op projecten. Vooral het laatste is erg lastig, omdat ik ook mede verantwoordelijk ben om een innovatief softwareproduct op de markt te brengen.

Afgelopen half jaar heeft in het teken gestaan om meer transparantie te bieden aan de ABC collega’s ten aanzien van hun verwachtingen in functies. We hadden voorheen aparte functieprofielen, die nu zijn omgezet naar een competentieboek dat inzicht biedt voor iedere collega ten aanzien van de eigen functie, bijbehorende voorwaarden en competenties en de andere functies waar de collega naar toe kan groeien. Vooral op de gedragsomschrijving zijn we trots, omdat dit voor 75% bepaalt hoe succesvol onze collega is. Op dit moment houd ik de functioneringsgesprekken (> 20) en daar bespreken we stand van zaken. Alle collega’s zijn zeer positief over deze verandering.  

Op het VNG Jaarcongres in juni heeft ABC samen met IGG het handboek voor de gebouwde omgeving uitgedeeld. We hebben dit gemaakt ter ondersteuning van de lancering van een nieuw vastgoedrekenmodel. Het model is ontwikkeld door beide bedrijven, omdat we transparantie willen bieden in kengetallen, resultaten en berekeningsmethodieken. Het model is toegankelijk voor iedere professional. Deze slimme verbinding heb ik mede geïnitieerd. Het congres was een succes waardoor we nu afspraken maken met gemeentelijke bestuurders om het handboek en het softwareproduct toe te lichten.

Ik vond het schrijven van mijn eerste blog voor Vastgoedmarkt een leuke en leerzame ervaring. Volgende maand stuur ik graag weer een nieuwe blog in om mijn dagelijkse praktijk met u te delen. Op deze manier hoop ik meer inzicht te geven in mijn functie en dat u een stem uitbrengt op mij.

Erik zoekt graag verbinding met u via http://www.linkedin.com/in/erikgroenabc

 

Reageer op dit artikel