blog

Erik Groen: Bronnen van inspiratie

Geen categorie

Erik Groen: Bronnen van inspiratie

Mijn nominatie als vastgoedtalent 2011 zie ik als een inspiratiebron om verder te werken aan talentontwikkeling binnen en buiten ABC Management Groep. Als jong directeur / aandeelhouder van een gevestigd bureau, merk ik dat ABC bij de kennisinstituten zoals de TU Delft wordt gezien als een bedrijf met ongekende mogelijkheden. Dit trekt talent aan en tevens dagen we collega’s elke dag uit om zich verder te ontwikkelen.

Mijn inspiratiebronnen voor continue ontwikkeling vind ik bij diverse netwerkgroepen en individuele coaching. Ondanks mijn redelijk drukke werkagenda maak ik  graag tijd voor netwerkgroepen die een sociale, maatschappelijke en individuele ontwikkeling ondersteunen. Een van mijn belangrijkste netwerkgroepen is Junior Chamber International (JCI). Ik ben lid van JCI Utrecht. Een kamer die bestaat uit circa 45 diverse ondernemende talenten tot 40 jaar oud. Het is een speeltuin om je bestuurlijke talenten verder te kunnen ontwikkelen. Ook de regionale maatschappelijke projecten en het internationale karakter geven me veel inspiratie. Vooral dezelfde denkpatronen en persoonlijke instelling zijn mijn basis voor deelname aan het netwerk. Ik kan het ieder talent aanraden om eens te kijken op www.jci.nl.

Mijn zakelijke inspiratie haal ik onder andere uit Stichting Vastgoedinitiatief. We stimuleren het uitwisselen van kennis, ervaringen en ideeën tussen vastgoedprofessionals, met als doel nieuwe inzichten en initiatieven te ontwikkelen. Dit gebeurt op eerlijke en transparante wijze, waarbij vertrouwen tussen de leden onderling de basis is. We zijn op dit moment met 27 leden tussen de 30 en 50 jaar. Nu ben ik vooral bezig met onze vastgoedreis naar Berlijn.

Een andere zakelijk en maatschappelijk inspiratiebron vind ik in Refill. Een nationale coalitie van bedrijven die de kloof tussen de multifunctionele vraag naar ruimte en het aanbod van lege kantoren met een innovatief concept overbrugt. Het unieke aan de coalitie is dat toonaangevende bedrijven krachten bundelen en gezamenlijk eerst kijken naar oplossingen. Zo bieden we duurzame kansen voor actuele problemen! Kijk voor meer info op www.refillnow.nl.

Tevens ben ik met individuele coaching bezig om mijn managementvaardigheden om te zetten in authentiek leiderschap. Het spanningsveld tussen controle en ruimte geven leidt vaak tot verwarring. Openheid en gelijkwaardigheid, afgewisseld met het leiden vanuit hoogmoed of laagmoed, leidt tot een onveilige werkomgeving en daarmee vaak tot onecht gedrag. Helaas kom ik dit nog veel tegen in de bouw- en vastgoedwereld. Ik probeer samen met ABC een duidelijk open en inspirerende leiderschapsstijl neer te zetten.

U kunt nog tot 1 oktober een stem uitbrengen op mijn kandidatuur via het stemformulier.  Kijk ook op www.stemopgroen.nl

 

Reageer op dit artikel