blog

Nieuwsstelling: Scheefwoners weg uit sociale huurmarkt

Geen categorie

Nieuwsstelling: Scheefwoners weg uit sociale huurmarkt

Maar liefst 27 procent van de bewoners van sociale huurwoningen is feitelijk scheefwoner, blijkt uit vrijgegeven cijfers van minister Blok. Dat is veel meer dan het percentage van 15 procent dat zijn voorganger minister Spies aanhield. Blok heeft groot gelijk om deze scheefwoners meer huur te laten betalen.

Het is immers een gotspe dat de overheid de huisvesting van deze middeninkomens moet subsidiëren. De parlementaire onderzoekscommissie merkte vorige maand al fijntjes op dat de overheid met regulering en subsidiëring de sociale huren gemiddeld met 50 procent verlaagt. Hiermee is jaarlijks een bedrag gemoeid van 14,5 miljard euro.

Het is een goede zaak als de scheefwoners snel verkassen. Dan kunnen degenen die wel recht op een sociale huurwoning hebben – de armste huishoudens – er hun intrek nemen. Bovendien geeft het arsenaal van bijna een half miljoen scheefwoners de hele woning(bouw)markt een enorme boost. Want zij zullen dan kiezen voor een nieuw te bouwen geliberaliseerde huurwoning of een koopwoning. Mee (on)eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel