blog

Nieuwsstelling: Procederende corporatiedirecteuren hebben contact met samenleving verloren

Geen categorie

Nieuwsstelling: Procederende corporatiedirecteuren hebben contact met samenleving verloren

De corporatiesector heeft onvoldoende open gestaan voor kritische signalen uit de buitenwereld. Het volstaat niet om de incidenten van de laatste jaren af te doen als de blunders van een beperkt aantal individuen. Dat zei Aedes-bestuurslid Bert Keijts donderdag tijdens het Aedes-congres.

Niettemin stappen bestuurders en toezichthouders van corporaties naar de rechter om te voorkomen dat minister Blok in hun salarissen gaan snijden, zo werd vrijdag bekend. Volgens de corporaties kan het salaris van een bestuurder door die regeling met 40 tot 70 procent teruglopen, afhankelijk van het aantal woningen dat een corporatie beheert. Deze directeuren en toezichthouders geven er blijk van het contact met de samenleving te hebben verloren. Ze moeten niet procederen, maar genoegen nemen met het lagere salaris. Bent u het eens met deze stelling?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel