blog

Nieuwsstelling: Parlementaire enquête rol DNB vastgoedzeepbel

Geen categorie

Nieuwsstelling: Parlementaire enquête rol DNB vastgoedzeepbel

De Nederlandsche Bank (DNB) vreest dat banken probleemleningen doorrollen en verliezen verbergen. ‘Marktpartijen moeten er vertrouwen in hebben dat de bankenunie van start gaat zonder verborgen verliezen.’ Vooral de verliezen op commercieel vastgoed blijven daarbij ‘een bron van zorg’, aldus DNB.

Diezelfde Nederlandsche Bank heeft in de aanloop naar de kredietcrisis laten gebeuren dat banken veel te veel risico’s namen met vastgoedfinanciering. Toen had de DNB zijn toegevoegde waarde kunnen bewijzen, nu spant de toezichthouder het paard achter de wagen. Tijd voor een parlementaire enquête naar de rol van DNB bij het ontstaan van de vastgoedzeepbel in Nederland. Bent u het eens met deze stelling?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel