blog

Martijn Vlasveld: vernieuwen, brede blik en motivatie

Geen categorie

Martijn Vlasveld: vernieuwen, brede blik en motivatie

‘You can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when creating them.’ Deze uitspraak van Albert Einstein is ongeveer honderd jaar oud, maar is nog steeds actueel. Het is nu goed te zien welke bedrijven het goed doen en welke het moeilijk hebben. In mijn ogen zijn er drie kerneigenschappen die bepalen of een bedrijf succesvol is in de vastgoedsector: vernieuwen, brede blik en motivatie.

Vernieuwen

In bijna elke sector doet een aantal bedrijven het goed: zoals retailers Zara, H&M en Primark en technologiebedrijven Samsung, Apple, Facebook en Google. Binnen die sectoren zijn zij heel vernieuwend geweest en blijven zij nog steeds vernieuwen. Daardoor konden zij problemen oplossen, waartoe andere bedrijven niet in staat waren. Ik geloof dat dit ook zo werkt in de vastgoedsector. Echt vernieuwende vastgoedbedrijven kunnen zo de winnaars worden van de toekomst. 

Brede blik

Om tot vernieuwende ideeën te komen, is een brede blik noodzakelijk. Veel mensen die ik spreek, hebben een grote focus op hun eigen vakgebied en weinig kennis van wat zich daarbuiten afspeelt. Toch is de vastgoedpraktijk heel multidisciplinair. Voor nieuwe ideeën zijn juist mensen nodig met kennis van verschillende vakgebieden. Uiteraard zijn goede specialisten van groot belang. Nu nog de stap om de kennis van specialisten te combineren met vernieuwende inzichten van anderen.

Motivatie

Regelmatig kom ik in mijn werk mensen tegen die bij wijze van spreken een 6 wel voldoende vinden. Hierdoor blijft vaak een wereld van mogelijkheden onbenut. Zelf geloof ik dat als je een paar speerpunten hebt, je veel meer kunt bereiken. Bij gedreven mensen komen nieuwe ideeën ook het best tot ontwikkeling.

Ervaring

De combinatie tussen een brede blik, vernieuwende ideeën en het echt goed willen doen, heeft ertoe geleid dat ik mijn MRE-studie cum laude heb afgerond, de ASRE- en IVBN-scriptieprijzen heb mogen ontvangen en voor het CBRE Dutch Retail Fund een aantal duurzaamheidsprijzen heb gewonnen. Ik geloof dat als wij op een grote schaal inzetten op vernieuwende ideeën, een brede blik en een echt goede uitwerking, dit de vastgoedmarkt grote stappen vooruit zet. Een mooi streven, waarvoor ik me graag inzet.

Martijn Vlasveld MSc MRE, asset manager CBRE Global Investors

Stem op Martijn Vlasveld. Ga hier naar het stemformulier.

Reageer op dit artikel