blog

Nieuwsstelling: Wees waakzaam met transformatie kantoren tot hotels

Geen categorie

Nieuwsstelling: Wees waakzaam met transformatie kantoren tot hotels

De Nederlandse hotelmarkt heeft in 2012 opnieuw een omzetdaling moeten verwerken. Uit onderzoek van Horwath HTL blijkt dat zowel de bezettingsgraad als de kamerprijzen zijn gedaald.

De daling in de bezettingsgraad is onder meer een gevolg van het stijgende aanbod op de hotelmarkt. Uit cijfers van het Bedrijfschap Horeca blijkt dat het aantal drie-, vier- en vijfsterren hotelkamers tussen 2007 en 2012 is gestegen met 18 procent..

Tegelijkertijd zijn er talloze initiatieven om lege kantoren om te bouwen tot hotels. In gebieden waar nu al voldoende hotelruimte bestaat, moet de overheid hiervoor geen toestemming verlenen. Bent u het eens met deze stelling?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel