blog

Nieuwsstelling: versterk bestaande winkels in plaats van nieuwbouw

Geen categorie

Nieuwsstelling: versterk bestaande winkels in plaats van nieuwbouw

Voetbalclub Heracles wil ongeveer 22.000 m2 aan nieuwe winkelruimte realiseren bij het geplande voetbalstadion in Almelo. In de binnenstad van Almelo staat volgens een betrokken adviesbureau echter 25 procent van de winkels leeg. Het winkelplan met in het achterhoofd dit leegstandspercentage is een gotspe. Het past in het rijtje van recente onzalige plannen als in Steenwijkerland (30.000 m2 perifere detailhandel) en Almere (30.000 m2 retailpark), waar Ballast Nedam ondanks het faillissement van TCN nu alleen verder mee wil.

Deze plannen moeten geen doorgang vinden. Ze leiden tot erosie van de bestaande winkelvoorraad, die al te kampen heeft met de economische crisis en de concurrentie van internet. Om de winkelmarkt overeind te houden, moeten de dijken juist worden verhoogd rond de bestaande winkelgebieden. Gemeenteraden, provincies of desnoods het Rijk moeten dan ook een stokje steken voor concurrerende nieuwbouw die niets nieuws te bieden heeft. Mee (on)eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel