blog

Nieuwsstelling: NMa moet opnieuw naar hypotheekmarkt kijken

Geen categorie

Nieuwsstelling: NMa moet opnieuw naar hypotheekmarkt kijken

Er moet meer concurrentie komen op de Nederlandse hypotheekmarkt. Omdat die er tussen de Nederlandse aanbieders onderling onvoldoende is, zouden buitenlandse banken terug moeten keren op de Nederlandse hypotheekmarkt. Minister Stef Blok (Wonen) zegt dat in een interview in Elsevier.

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft in 2011 onderzoek uitgevoerd naar de manier waarop hypotheekverstrekkers met elkaar concurreren op de Nederlandse hypotheekmarkt. Dat onderzoek leverde geen aanwijzingen op voor prijsafspraken. Gelet op het nu geconstateerde gebrek aan concurrentie op de hypotheekmarkt heeft de NMa niet goed genoeg gezocht naar prijsafspraken. De mededingingswaakhond moet zijn huiswerk overdoen. Bent u het eens met deze stelling?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel