blog

Nieuwsstelling: dieptepunt woningmarkt is in zicht

Geen categorie

Nieuwsstelling: dieptepunt woningmarkt is in zicht

Consumenten beginnen volgens makelaarsorganisatie NVM steeds meer te wennen aan de nieuwe prijsverhoudingen op de woningmarkt. ‘Er is een groot aanbod van steeds scherper geprijsde koopwoningen. Ondanks de strengere hypotheekregels is de betaalbaarheid goed. Mensen beseffen steeds meer dat je een woning niet puur als beleggingsproduct koopt: het gaat primair om het creëren van een thuis’, zegt NVM-voorzitter Ger Hukker.
De prijzen zullen volgens Hukker wel verder onder druk blijven staan (daling van 5 tot 7 procent). Maar het aantal verkopen blijft vermoedelijk op hetzelfde peil als in 2012, wat de opmaat is naar voorzichtig herstel van de markt. ‘De markt stuurt aan op een nieuw evenwicht’, aldus Hukker.
Bent u het eens met deze stelling?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel