blog

Nieuwsstelling: Blauwestad/bietenstad

Geen categorie

Nieuwsstelling: Blauwestad/bietenstad

Het nieuwbouwproject Blauwestad kost de provincie Groningen opnieuw meer geld dan verwacht.
Door de aanhoudende crisis in de woningmarkt heeft de provincie de grondprijs voor kavels met 20 procent verlaagd. Bovendien worden er 230 minder kavels uitgegeven dan gepland.

Deze aanpassingen kosten het provinciebestuur tussen de 25 en 29 miljoen euro, meldde een woordvoerder van de provincie Groningen gisteren. Het provinciebestuur ging er twee jaar geleden nog van uit dat er ruim 1480 woningen gebouwd zouden worden, maar sinds die tijd zijn er slechts negen kavels verkocht. Daarom is het aantal nu bijgesteld naar 1200 woningen. De provincie wil de komende jaren meer de focus leggen op recreatie en toerisme. Ook moeten er meer evenementen in het gebied worden gehouden. Dit is geen goed idee – met de rust voor de wel gekomen bewoners is het dan gedaan. Beter is het om op de nog niet verkochte kavels maar weer bieten te gaan telen. Bent u het eens met deze stelling?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel