blog

Nieuwsstelling: Betere mogelijkheden voor woningkopers

Geen categorie

Nieuwsstelling: Betere mogelijkheden voor woningkopers

Onder de kop ‘Gemiddelde koopsom woning in 2012 daalt met 5,6 procent’ melden wij vandaag dat kopers in Nederland vorig jaar gemiddeld 226.700 euro voor hun bestaande koopwoning hebben betaald.
Vergeleken met 2011 is dit een daling van 5,6 procent. Hoewel kopers vanaf 2013 verplicht worden de hypotheek in dertig jaar af te lossen en de leenquote opnieuw is verlaagd, zijn er voor kopers in 2013 prima kansen om te kopen, stelt Woningmarktcijfers.nl. Door de daling van de gemiddelde koopsom, de verlaging van de overdrachtsbelasting naar 2 procent en de gedaalde hypotheekrente, kunnen kopers met hetzelfde inkomen namelijk een betere woning kopen dan enkele jaren geleden.

Bent u het eens met deze zienswijze?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel