blog

Nieuwsstelling: kantorenstrategie Haaglanden is halfslachtig

Geen categorie

Nieuwsstelling: kantorenstrategie Haaglanden is halfslachtig

In de regio Haaglanden mogen in zes gebieden kantoren worden gebouwd: World Forum/Internationale Zone, Den Haag Centrum/Beatrixkwartier, de zone Caballerofabriekfabriek – Maanplein – station Voorburg, stationsomgeving Zoetermeer, station Rijswijk / Plaspoelpolder Zuid- West en station Delft. Buiten deze zogeheten versterkingsgebieden zijn alle kantoorplannen geschrapt voor zover gemeenten er invloed op hebben via grondbezit of bestemmingsplannen. Dat staat in nieuwe kantorenstrategie van de regio Haaglanden.
Het Stadsgewest wil met deze nieuwe strategie het overaanbod aan kantoren in de regio zo veel mogelijk terugdringen. Waar mogelijk moeten kantoren tegen de vlakte of moeten ze een andere bestemming krijgen. Haaglanden verwacht dat de provincie Zuid-Holland rekening houdt met de kantorenstrategie bij de herziening van de provinciale structuurvisie en dat marktpartijen gaan handelen in overeenstemming met de strategie.
Met maar liefst zes kantoorgebieden zonder beperkingen zet deze kantorenstrategie weinig zoden aan de dijk om het overaanbod van kantoren in de regio terug te dringen. Bent u het eens met deze stelling?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel