blog

Nieuwsstelling: breek markt executieveilingen woningen open

Geen categorie

Nieuwsstelling: breek markt executieveilingen woningen open

De opbrengst van woningverkopen bij executieveilingen in Nederland ligt gemiddeld 34 procent onder de marktprijs, berekenden hoogleraar vastgoedeconomie Dirk Brounen en Martijn de Jong-Tennekes van Meso Onderzoek. Al jaren geleden is het probleem bekend van schimmige executieveilingen waarbij privéhandelaren elkaar de bal toespelen.

Het is dan ook redelijk verontrustend dat deze markt kennelijk nog steeds niet is opengebroken en transparant is gemaakt. De oproep van Brounen om de markt volledig open te gooien, verdient dan ook onmiddellijke navolging. Dus alle informatie moet ruimschoots en vrij aanwezig zijn, de executieveilingen voornamelijk via internet laten verlopen en openstelling voor particuliere kopers. Mee (on)eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel